SIMCOM X Voice application

Suggestions, ideas and general discussion about JoinFS.
ATC Roo
Posts: 460
Joined: Sun Oct 16, 2016 9:24 am
Location: UK
Contact:

Re: SIMCOM X Voice application

Postby ATC Roo » Sun Feb 10, 2019 9:55 pm

My hosting company has made a tweek.
Feedback is appreciated on the "Error Updating List" issue.

I'm not confident to be honest.

kc10b747fe
Posts: 20
Joined: Wed Mar 01, 2017 6:04 am

Re: SIMCOM X Voice application

Postby kc10b747fe » Wed Feb 13, 2019 7:50 pm

Hey Roo,

FYI, I updated to v 1337, and the app no longer opens up. The icon shows in the sys tray but the GUI does not display. When I went back to 1336 everything worked correctly. I had a windows update prior to installing the new ver. WIN7 .NET Framework (KB4487078), Monthly Quality Rollup (KB4486563), Win Malicious software removal tool (KB890830) and Microsoft Essentials Definition update (KB2310138, Definition 1.285.1510.0). I'm not sure if the updates conflicted with the new version. My buddy is running 1337 with no problems, (he's on WIN 10). We had no problems connecting with the different versions.

Thanks,

Tony

ATC Roo
Posts: 460
Joined: Sun Oct 16, 2016 9:24 am
Location: UK
Contact:

Re: SIMCOM X Voice application

Postby ATC Roo » Wed Feb 13, 2019 10:41 pm

I've just uploaded a new version now Tony.

It's nothing to do with what youve written, just coincidence.

Let me know if the new version (1.2.0.1) does it and we'll sort a fix between us.


On the subject....
Good news is it looks like my hosting company found the issue.

The newest version now also has a redundancy feature to eliminate the "Unable to update users" issue.
You'll find a tickbox in settings called source.
There should be no need to select this Unless...
You can't connect to the same frequency as your friend and you know that they have the word Secondary displayed on the bottom right whilst you have Primary.
Simcom X will auto select a source if it has issues.
The tickbox is a redundancy for the redundancy (blimey how many redundancies....), so that you can manually switch if you experience the "Unable to update Users" error and Simcom X hasn't automatically switched you to a new source.

Well if thats not confused you....
Basically if everything is working, have it UNTICKED.
If it isn't, try ticking it.

Status lights should also display properly.
If you are red and you don't have Upnp ticked, tick it.
If your router doesn't support Upnp you need to open UDP port 9988.

There is also a basic log file now generated which I'm adding to slowly over the next few releases.
It's in your AppData/Local/simcomx folder called log.

AlphaTech
Posts: 5
Joined: Sat Feb 09, 2019 7:16 pm

Re: SIMCOM X Voice application

Postby AlphaTech » Thu Feb 14, 2019 3:56 pm

Thanks for the update.

It appears to be working well. I am wondering if there is a way to ovecome the opening of ports? The reason I ask, is that most people will really struggle with this.

Regards
Paul

ATC Roo
Posts: 460
Joined: Sun Oct 16, 2016 9:24 am
Location: UK
Contact:

Re: SIMCOM X Voice application

Postby ATC Roo » Thu Feb 14, 2019 5:16 pm

Hi Paul,

Yes I thought of that.

Having Upnp ticked in the config means that a user doesn't need to manually open port 9988.

Although Upnp must be enabled on the router, most are as default.

kc10b747fe
Posts: 20
Joined: Wed Mar 01, 2017 6:04 am

Re: SIMCOM X Voice application

Postby kc10b747fe » Thu Feb 14, 2019 6:38 pm

Roo,

Everything is back to normal.

Thanks again,

Tony

ATC Roo
Posts: 460
Joined: Sun Oct 16, 2016 9:24 am
Location: UK
Contact:

Re: SIMCOM X Voice application

Postby ATC Roo » Thu Feb 14, 2019 7:44 pm

kc10b747fe wrote:Roo,

Everything is back to normal.

Thanks again,

Tony


I'd like to take credit for that Tony but.... :?

Glad it's back though.


The new version may be a bit slower if you're watching it switch channels.

This is because it's doing lots in the background.
But it does work and I'll look to try and speed things up in later versions.

kc10b747fe
Posts: 20
Joined: Wed Mar 01, 2017 6:04 am

Re: SIMCOM X Voice application

Postby kc10b747fe » Tue Feb 19, 2019 4:50 pm

Roo,

In ver 1202 and 1204, in Group Host mode, Auto Com switching no longer works. When connecting app defaults to freq 122.800. Auto Com shows green, but no change in sim. SCX mode works correctly. My flying partner has the same problem on his when using Group Host mode. Screenshot attached.

Thanks for the great app.

Tony

Screenshot 2019-02-19.jpg
Screenshot 2019-02-19.jpg (211.13 KiB) Viewed 110 times

kc10b747fe
Posts: 20
Joined: Wed Mar 01, 2017 6:04 am

Re: SIMCOM X Voice application

Postby kc10b747fe » Tue Feb 19, 2019 5:04 pm

First screenshot was of ver 1202. this is of 1204

Screenshot 2019-02-19_1204.jpg
Screenshot 2019-02-19_1204.jpg (146.93 KiB) Viewed 110 times



Tony

ATC Roo
Posts: 460
Joined: Sun Oct 16, 2016 9:24 am
Location: UK
Contact:

Re: SIMCOM X Voice application

Postby ATC Roo » Tue Feb 19, 2019 5:19 pm

Give me a few hours Tony and I'll get a fix out later today.


Return to “Discussion”