1.4.20 Aircraft not broadcasting

Report problems with JoinFS.
blue_ice
Posts: 43
Joined: Sat Feb 25, 2017 11:31 am

1.4.20 Aircraft not broadcasting

Postby blue_ice » Fri Jan 11, 2019 9:26 pm

Hi Peter

I've been running a hub on a dedication pc which is on the same network as my sim pc for some time, since 1.4.20 I've noticed the hub isn't picking up my aircraft. I've rolled back the sim client to 1.4.18 and all seems to be working ok, then reinstalled 1.4.20 and it not broadcasting again. Something appears to be broken there.

thanks
Darren

User avatar
Peter
Site Admin
Posts: 1459
Joined: Fri Sep 23, 2016 8:51 am

Re: 1.4.20 Aircraft not broadcasting

Postby Peter » Fri Jan 11, 2019 9:44 pm

I've just spotted what this might be related to. I added an optimization in 1.4.20 which means that if a client or hub is not connected to a simulator then it doesn't receive any unnecessary data. Unfortunately it looks like this well-intended modification has some unintended consequences. Do you need the aircraft information for updating maps etc?

If so, then I can change the optimization so that it still sends the aircraft updates but less frequently for these stand-alone hubs. So the information still gets there but instead of getting updated ten times a second, it's more like once every five seconds, perhaps?

Peter

blue_ice
Posts: 43
Joined: Sat Feb 25, 2017 11:31 am

Re: 1.4.20 Aircraft not broadcasting

Postby blue_ice » Fri Jan 11, 2019 9:51 pm

Thanks for the quick reply,

If you can add the aircraft info that would be great, but if its going to possibly cause problems in the future then i can live without it.

thanks again
Darren

ATC Roo
Posts: 494
Joined: Sun Oct 16, 2016 9:24 am
Location: UK
Contact:

Re: 1.4.20 Aircraft not broadcasting

Postby ATC Roo » Sat Jan 12, 2019 2:17 am

Would this affect the Whazzup file too Peter?

Some of us use JoinFS with no sim running, but with a radar screen open reading the whazzup to display traffic.

User avatar
Peter
Site Admin
Posts: 1459
Joined: Fri Sep 23, 2016 8:51 am

Re: 1.4.20 Aircraft not broadcasting

Postby Peter » Sat Jan 12, 2019 9:31 am

ATC Roo wrote:Would this affect the Whazzup file too Peter?

Some of us use JoinFS with no sim running, but with a radar screen open reading the whazzup to display traffic.


Yes, that's the same bug. Should be fixed in 1.4.21.

Peter

ATC Roo
Posts: 494
Joined: Sun Oct 16, 2016 9:24 am
Location: UK
Contact:

Re: 1.4.20 Aircraft not broadcasting

Postby ATC Roo » Sat Jan 12, 2019 10:29 am

Thanks.
I've left the map on 1.4.18 for now then.


Return to “Bugs”