1.4.17 silently dies

Any questions regarding JoinFS.
picnic
Posts: 36
Joined: Tue Apr 04, 2017 8:19 am

1.4.17 silently dies

Postby picnic » Mon Dec 03, 2018 2:07 pm

I've just tried to update my server with 1.4.17 and when I run it nothing happens, there's nothing in the Windows Event Logs to show an error and I'm failing to find any log files generated by joinFS to give a hint as to what's wrong.

The computer is simply a server; there is no FSX, P3D or Xplane on it. 1.4.14 was working fine before the update.

What can I go look for to help get this up and running again?

Edit: Nothing is being created in

Code: Select all

c:\Users\<user>\App Data\Local\JoinFS
which from reading elsewhere might be a good place to look

TIA

User avatar
Peter
Site Admin
Posts: 1459
Joined: Fri Sep 23, 2016 8:51 am

Re: 1.4.17 silently dies

Postby Peter » Mon Dec 03, 2018 2:56 pm

Someone else has just had this problem. And they are also running it on a standalone server as well.

Looking into it.

Peter

TexxasAl
Posts: 28
Joined: Thu Dec 08, 2016 3:58 am

Re: 1.4.17 silently dies

Postby TexxasAl » Mon Dec 03, 2018 4:20 pm

Just as an added comment:

I know of at least 3 stand-alone servers running 1.4.17 at the present time, and I've connected to all of them without incident.

Hope this helps with the diagnosis.

Al

ATC Roo
Posts: 501
Joined: Sun Oct 16, 2016 9:24 am
Location: UK
Contact:

Re: 1.4.17 silently dies

Postby ATC Roo » Mon Dec 03, 2018 6:15 pm

Long shot but....
As you are running as standalone with no SIM installed, do you have a Simconnect version installed?

I have to install a Simconnect to run my standalone instance under linux.

The other standalone 1.4.17 hosts may have a SIM installed also?

User avatar
Peter
Site Admin
Posts: 1459
Joined: Fri Sep 23, 2016 8:51 am

Re: 1.4.17 silently dies

Postby Peter » Mon Dec 03, 2018 6:38 pm

It should run without SimConnect. I did that quite some time ago. I think this particular problem is the C++ Redist 14.1. I hadn't updated the installer with the correct one. Hopefully 1.4.18 will work.

picnic
Posts: 36
Joined: Tue Apr 04, 2017 8:19 am

Re: 1.4.17 silently dies

Postby picnic » Mon Dec 03, 2018 8:24 pm

Happy to try it out for you Peter when you've got something

User avatar
Peter
Site Admin
Posts: 1459
Joined: Fri Sep 23, 2016 8:51 am

Re: 1.4.17 silently dies

Postby Peter » Tue Dec 04, 2018 1:10 pm

Fixed in 1.4.18.

Peter

wing_man
Posts: 5
Joined: Wed Dec 05, 2018 10:19 pm

Re: 1.4.17 silently dies

Postby wing_man » Wed Dec 05, 2018 10:34 pm

Hi Peter,
Love this product first of all !! question: In x-plane in the latest rev. 1.4.18 i can't connect (green simulator button)...network goes green & works fine. If i revert back to 1.4.15 all is well. So for example, friend was on 1.4.14 , i was on 1.4.15, all was good both buttons green. Upgrade to .18 , no-go (he was still on 1.4.14) Everything was checked.... plug-ins all disabled that would matter.... ie - CloudFS, PilotEdge, smart-copilot (all the ones i normally disable to get it to work were disabled).
Should I make sure everyone is on 1.4.18 ? Or is there a new problem in .18 that needs to get fixed for x-plane. Slowly but surely spreading the word on your product!! Keep up the good work.

User avatar
Peter
Site Admin
Posts: 1459
Joined: Fri Sep 23, 2016 8:51 am

Re: 1.4.17 silently dies

Postby Peter » Thu Dec 06, 2018 10:29 am

Hi wing-man,

did you re-install the plugin? If you check the change log for 1.4.16 on the page that you downloaded it from, it says that you need to re-install the plugin from JoinFS Settings.

Peter

wing_man
Posts: 5
Joined: Wed Dec 05, 2018 10:19 pm

Re: 1.4.17 silently dies

Postby wing_man » Thu Dec 06, 2018 11:34 am

Yes, re-installed plug-in from settings , then reinstalled then shutdown and back in. no luck no matter what i tried with .18 tried using .14 today in x-plane and a couple of us using TBM 900's had major issues with all Garmins screens going blank white and the planes freezing for20 to 30 seconds and then continuing on with the blank white screens. When planes would lock up, they would start by having a blue circle on our screen for a while then continue , then do it again. This was with 6 of us doing a group flight 4 TBMs and 2 other misc. GA planes.


Return to “Queries”