version 1.4.15 and X-Plane

Report problems with JoinFS.
JarangMandi
Posts: 22
Joined: Thu Apr 13, 2017 10:20 am

version 1.4.15 and X-Plane

Postby JarangMandi » Sun Dec 02, 2018 12:24 am

Hi Peter,

Something isn't working the way it was in 1.4.14 when using JoinFS with X-Plane.

I can't establish a connection from the program to the simulator. I have tried to re-install the X-Plane plugin from the program in case it changed, but that's made no difference.

The JoinFS monitor window just says "Looking for simulator..."
The X-Plane log file says (ignoring stuff that's not JoinFS): -

Code: Select all

JoinFS: Listening for the client on port 7472.
JoinFS: did acquire plane.s
JoinFS: Client connected.
JoinFS: Client connected.
JoinFS: Client disconnected.
JoinFS: Client connection was dropped due to time out.

Running a packet sniffer (Wireshark) shows an initial packet of 15 bytes travelling from JoinFS port 7470 to X-Plane port 7472, and then loads of data coming back the other way - but no more traffic from 7470 to 7472.

Looking at network traffic on 1.4.14, there are regular 15 byte packets from JoinFS to X-Plane...

Hope that a) this isn't me, and b) that it's a simple one to fix!

User avatar
Peter
Site Admin
Posts: 1398
Joined: Fri Sep 23, 2016 8:51 am

Re: version 1.4.15 and X-Plane

Postby Peter » Sun Dec 02, 2018 8:30 am

Ok, thanks. I’ll get a fix out soon.

Peter

User avatar
Peter
Site Admin
Posts: 1398
Joined: Fri Sep 23, 2016 8:51 am

Re: version 1.4.15 and X-Plane

Postby Peter » Sun Dec 02, 2018 9:30 am

Fixed now. Update to 1.4.16 and then re-install the X-Plane plugin from the JoinFS Settings.

Sorry about that, a bit rusty.
Peter


Return to “Bugs”